Marko Noč, UKCL: Kaj se mu dogaja, ker je dregnil v lobije Marko Noč, UKCL: Kaj se mu dogaja, ker je dregnil v lobije MNENJE: V UKCL glava ne ve, kaj počnejo roke in kje je vzrok težav
Kako se hoče Rajko Kenda skriti pred odgovornostjo Kako se hoče Rajko Kenda skriti pred odgovornostjo (MNENJE) In kako mu tega javnost ne sme dovoliti; razkrivamo, kaj je govoril pred nadzorno komisijo in kaj ta o njegovem ravnanju ugotavlja
Če Kolarjeva ne zna in ne zmore, naj pač odide Če Kolarjeva ne zna in ne zmore, naj pač odide Ali je zdravstveni sistem povsem prežet s korupcijo, ali pa se bolnišnice in direktorji s primerjavo cen ne ukvarjajo, ker se jim preprosto ni treba.
Otroška srčna kirurgija: kaj vse so nam skrivali Otroška srčna kirurgija: kaj vse so nam skrivali Najnižjo oceno, nesprejemljivo, je UKC Ljubljana dobil kar pri 20 od 34 mednarodnih standardov obravnave otrok s srčnimi napakami
Poročilo o otroški srčni kirurgiji objavljamo v celoti Poročilo o otroški srčni kirurgiji objavljamo v celoti Mlačen odziv zdravniške zbornice na katastrofalno poročilo o otroški srčni kirurgiji
(komentar) Sramota celotnega vodstva UKCL (komentar) Sramota celotnega vodstva UKCL Odstopite, Rajko Kenda, strokovni direktor pediatrične klinike! Enak poziv bi doletel tudi druge odgovorne v UKCL, a so se že sami potuhnili.
Dosje Geršak in otroška srčna kirurgija: Sistem nagrajuje slabe prakse Dosje Geršak in otroška srčna kirurgija: Sistem nagrajuje slabe prakse Mnenje: Kako lahko nekdo z oceno, da je »popolnoma odpovedal« kot vodja oddelka in šef specializacije, še kar uči in vzgaja študente in mlade kirurge? Lahko, to je Slovenija

Ministrica Kolarjeva, kako lahko še zaupate temu človeku?

Čas branja: 2 min
03.09.2015  12:15
Andrej Baričič, ki je posloval z ubežnikom Leonardom F. Peklarjem, res primeren za šefa UKCL, ki se že tako utaplja v nepravilnostih in neučinkovitosti?

Obveščaj me o novih člankih:  

"Ni nobenih razlogov ta trenutek, da ne bi užival mojega zaupanja," je na včerajšnjih Odmevih zatrdila ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.

kolar-celarc-milojka20-ih.1425416751.jpg.s.600px.jpg

Vsak dan bolj spoznavamo ozadje novega generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKCL) Andreja Baričiča.

andrej-baricic.1439198890.JPG.w.600px.jpg

Ta je najprej postal znan po tem, da je takoj po imenovanju odšel na dopust, ena njegovih prvih potez v kliničnem centru pa je bil podpis pogodbe o zaposlitvi s svojim predhodnikom Simonom Vrhuncem.

Sodelovanje s Peklarjem pri nas ne zbuja zaupanja

Časopis Dnevnik je danes razkril, da je Baričič, ki danes upravlja z javnim denarjem, med drugimi, sodeloval tudi z Leonardom F. Peklarjem, najbolj znanim slovenskim ubežnikom, nad katerim je še vedno razpisana mednarodna tiralica.

id-Peklar.20150408092306.png.n.600px.png

Peklarja in Baričiča po pisanju časnika druži inštitut International Chairmen's Forum (ICF) s sedežem v Londonu, ki je od ustanovitve leta 2011 v rokah Baričiča. Peklar se je v poslovni javnosti predstavljal kot ustanovitelj in programski direktor inštituta ICF. V njegovem imenu je še leta 2012 predaval o korporativnem upravljanju.

Baričič je za Dnevnik zanikal vpetost Leonarda Peklarja v njegov inštitut. »Gospod Peklar nima nobene povezave z ICF,« so skopa pojasnila UKC Ljubljana. A ga je demantiral Andrej Rus, izredni profesor na FDV, ki je z Baričičem julija 2011 soustanovil inštitut ICF. Skratka, imamo dva, ki sodelovanje Peklarja potrjujeta, in Baričiča, ki to zanika.

Povej, s kom se družiš...

Zakaj je pomembno, ali sta Baričič in Peklar sodelovala? Ker Baričič upravlja z javnim denarjem. In ker iz UKCL že leta frli davkoplačevalski denar, tega pa nihče ne ustavi. Kaj vse je narobe v UKCL lahko preberete na podstrani Finance ZDRAVSTVO, na katerih smo razkrivali sume korupcijske prakse, domnevno izsiljevanje zdravnikov UKCL za donacije, in domnevno podkupovanje v UKCL.

Spomnimo, Peklarja iščejo zaradi suma zlorabe položaja. Peklar naj bi bil v ozadju družbe Big trading - ta je bila uradno sicer v lasti švicarske družbe -, kateri tožilstvo očita fiktiven posel z SCT. Gradbinec naj bi ji plačal 300 tisoč evrov za nikdar opravljene storitve. Peklar je sredi junija obljubil, da se bo vrnil v Slovenijo. A je zatožna klop konec avgusta spet samevala.

Peklarja še vedno čaka tudi zaslišanje v zadevi Bados Consulting. Državni Mobitel je pred leti s švicarsko družbo Bados Consulting sklenil več domnevno navideznih poslov in ji zanje plačal 1,94 milijona evrov, izplačilo pa je odobril takratni šef Mobitela Tone Majzelj. Peklar je bil v času največje moči LDS predsednik nadzornega sveta Telekoma - osvežite si spomin, kako so ga lupili.

Baričič, ki je v eni od svojih nepremičnin, na Bledu, sosed svojega predhodnika Vrhunca, in novinarje, ki so razkrivali nepravilnosti pri porabi denarja v zdravstvu označuje za "plačance", ter jih uči, o čem bi morali poročati, je pred dnevu Portalu Plus na očitke o njegovih povezavah poslal cinično osebno izpoved, kako mu je plesen uničila blejski paradižnik.

vrhunec-baricic05-be.1439228951.jpg.n.600px.jpg

"Dokler ima Andrej Baričič podporo sveta zavoda, ima podporo ministrice"

Ministrica pravi, da zaupa odločitvi sveta kliničnega centra, ki je izbral Baričiča. Svet zavoda vodi Tomaž Glažar, generalni direktor direktorata za zdravstveno ekonomiko na ministrstvu za zdravje.

Glažar nam je ob imenovanju Baričiča povedal, da je bil ta edini, ki mu plača direktorja UKCL ni premajhna.

Poslali smo ji vprašanja, ali po razkritju sodelovanja s Peklarjem Baričiču še vedno zaupa in, ali še zaupa svetu zavoda, ki ga je izbral. Odgovor navajamo v celoti:

Prosimo, da na vprašanja, ki zadevajo generalnega direktorja osebno, poiščete odgovor v UKC Ljubljana. Prav tako vam v UKC Ljubljana lahko odgovorijo o dejstvih v zvezi z zaposlitvijo Simona Vrhunca. Kot je ministrica že povedala o imenovanju generalnega direktorja in v.d generalnega direktorja odloča najprej svet zavoda. Kot prav gotovo veste ministrica oz Vlada RS dajeta samo (ne)soglasje na predlog Sveta zavoda. Dokler ima Andrej Baričič podporo sveta zavoda, ima podporo ministrice.Preberite tudi:

26.08.2015
10.08.2015
14.06.2015

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
ZDRAVSTVO
Članki
Članki Ministrica Kolarjeva, kako lahko še zaupate temu človeku? 10

Je Andrej Baričič, ki je posloval z ubežnikom Leonardom F. Peklarjem, res primeren za šefa UKCL, ki se že tako utaplja v...

FINANCE
Članki
Članki Baričič edini, ki mu plača direktorja UKC ni premajhna 4

Baričič je ekonomist, nekdanji nadzornik NLB, nekdanji član sveta UKC Ljubljana ter nekdanji šef Gea College.

ZDRAVSTVO
Članki
Članki Baričič opozicijskim poslancem: Vem, da me imate radi 22

Odbor za zdravstvo o imenovanju šefa UKCL Andreja Baričiča ter o odgovornosti za nepravilnosti na nevrološki kliniki

FINANCE
Članki
Članki Kolarjeva: Kadri so Baričičeva stvar 3

Ali je imenovanje Slavka Marolta - akterja afere Operacijske mize - za koordinatorja gradnje urgence v UKCL za ministrico sporno?

ZDRAVSTVO
Članki
Članki Svet UKCL prvim 32 zdravnikom zavrnil soglasja za delo drugje 21

Najprej naj skrajšajo čakalne dobe v UKCL, meni predsednik sveta Tomaž Glažar

FINANCE
Članki
Članki Baričič pred odhodom menda kadruje? Spet znanci z Bleda? 11

Bo še utegnil podpisati pogodbe s pomočnikoma za nabavo in za IT v UKCL, po čemer se mnogim cedijo sline?

ZDRAVSTVO
Članki
Članki Sum podkupnin osmim zdravnikom: pet razkritih, še trije sledijo 9

Podkupnine naj bi znašale od najmanj 10 tisoč do prek 100 tisoč evrov

FINANCE
Članki
Članki Kako se je UKCL zlagal Financam, nato pa je to postal »komunikacijski šum« 5

Rajko Kenda bo očitno preživel tudi Andreja Baričiča, za nepotrebne smrti otrok v preteklosti pa ne bo odgovarjal nihče razen morda...